Erkekte Aranan Özellikler

Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir. 

CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

Kahkaha Gazı Depresyonu İyileştirebilir mi?

Bilim insanları kahkahanın depresyon semptomlarını yok ettiğini bildikleri halde neden şimdiye kadar depresyonlu kişilere kahkaha önermediler? Neden kahkaha ilacı yapmadılar? Neden beklediler? Neden..

Ne Çok Kitap Var, Ne Yetersiz Zaman

Katmanlı okuma yöntemini kullananların yapacağı şey ilk başta “içindekiler” kısmını okumak. Her bir bölüm başlığı için kafanızda sorular oluşturmak ve tartışma konuları düşünmek. Ve en çok ilginizi çeken bölümden başlayarak okumak ve merakınızı gidermek öneriliyor. Yazarın ortaya koyduğu konular, oluşturduğu argümanlar, sizin fikirleriniz ve sorularınız ne kadar örtüşüyor algılamak tavsiye ediliyor.

Halk Sağlığı Nedir?

Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.

Neden Kitap Okursun?

Ne çok kitap var.. Ne yetersiz zaman! Çoğumuz bu zaman darlığında seçerek okuruz.. Peki ya neden kitap okuruz?