Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Uçak Modu

Gün boyunca daha verimli olmak istiyorsanız uçak moduna bir şans verin!

2018 yılı ve teknoloji

Hadi bakalım 2018 yılında daha az sosyal ağlarda gezinip, daha çok açık havada dolaşalım.

Uyuşturucu

Aşırı dozda eroin kullanımı sonucu arabada kendelerinden geçen ana baba ve arkada oturan 4 yaşındaki çocuğun ibretlik hali!

Beyin ve Şeker

Şeker ister şeker kamışından gelsin, ister olabildiğince pür olsun, isterse kahverengi renkte olsun.. Şeker isterse sürüptan, isterse yapay tatlandırıcılardan, isterse baldan gelsin.. Şekerin fazlası zararlıdır.. Peki şeker beyinde ne etkiler yapar?

AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor

Telefon hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu bağlamda sosyal medya ve İnternet de olmazsa olmaz unsurlardandır.. Ama dünyaca ünlü telefon şirketi AT&T bile bazı önemli günlerde aileye ve yakınlara yoğunlaşmak gerektiğini hatırlatıyor.

Konuş Benimle!

Yeni jenerasyonlar güncelin içinde yaşıyorlar. Başını kaldırmadan! Herşeyi her an online ortama aktarmak çabasındalar. Herşey fotoğraflanmalı ve Instagram ortamında paylaşılmalı! Gençler telefonla olayı dokümanlaştırmazlarsa yaşanmış saymıyorlar o anı!

Dijital Bağımlılıklar

Sosyal medyadan, emailden ya da kısacası “cam dünyadan” gelen geribildirim “statik geribildirim” olarak bilinir. Ve statik geribildirim gerçek dünyada bildiğimizden farklıdır. Farklılığın ötesinde yetersizdir. Bu yüzden statik geribildirim sağlıksızdır.

Yavaş, Düz ve Sade Bir Hayat

Sosyal medyadan uzaklaş, parklara, piknik alanlarına, ormanlara, plajlara, çay bahçelerine, manzaraya gel yaklaş! Sanal arkadaşların peşinden koşmak yerine, gerçek olanları elde tutmaya çalış! Biliyoruz ki sanal arkadaşlar bugün var yarın yok. Oysa gerçek dostlar yıldızlar gibidir, görünmediklerinde bile oradadırlar.

Bonzai denen illegal uyuşturucu madde

Eğer bonzai kullanıcısı henüz ölmemişse ki yanlış kullanım sonucu oldukça ölümcül bir maddedir; bağımlılık şu şekilde kendini ele verir:

Monosodyum Glutamat (MSG)

MSG’den uzak kalmanın en kesin yöntemi ev yemeği yemektir çünkü hazır ve prosesten geçmiş ürünlerde MSG katkı maddesinin bulunma olasılığı vardır. Oysa evde yapılan yemeklerde kullanılan ürünleri biliyoruz.

Rekrasyonal Kokain Kullanıcıları ve Kalp Krizi

Kokain rekrasyonal olarak kullanılsa bile tehlike saçan berbat bir maddedir. Bu yazıyı okuduktan sonra Avusturalya’lı doktorların “Kokain bir kalp krizi maddesidir” deyişini anlamak hiç de güç değil!