Mutluluk Ararken

Sevgiliyle aynı ortamda bulunmak, konuşmadan, dokunmadan, hatta bakmadan.. Sadece aynı havayı solumak.. İşte buymuş mutluluk! Temel mutluluk ilkelerine geri dönüş mü bu, ne?

Hayat Belirsizliklerden İbarettir

Belirsizlik can sıkıcıdır. Biz buna hayat diyoruz! Hayat belirsizlikten ibarettir. Yazıda anlatılan yöntemler belki içinde bulunduğumuz yaşantıyı değiştirmez ama farklı bir perspektif sunarak rahatlatır.

Değişik Ülkelerde Neler Öğrendim?

Değişik ülkelerde zaman geçirmiş insanda daha çok empati duygusu gelişir. İnsanlık adına daha çok şey yapmak isteği duyar. Çünkü ya yaşadığı yerden daha iyi yerler görür ve özenerek kendi ortamına taşımak ister, ya da yaşadığı yerden daha kötü yerlerin ezikliğiyle insanlık için birşeyler yapılmasına dair fikirler geliştirir.

Görmeden İnanmak

Görünmeyenlere hayranlık duymanın en güzel yöntemi görmeye hazır olan bir gönül gözüdür.

Neye Yatırım Yapalım?

Neye yatırım yapacağınız tabi ki size kalmıştır ama bence anılara yatırım yapmak en güzelidir… Maddi hazlar gelip geçicidir, oysa duygusal hazlar ve manevi olanlar ömürlüktür.

Hayatın Kumandası

Bakış açısını değiştirerek zihinsel anlamda rahatlayabiliyor insan.

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Harcanan para ve zaman

Para vermeden elde edilebilecek şeyler de vardır. Onların parasal bedeli yoktur çünkü duygularımızla ve inançlarla sahip olmuşuzdur.. Paramıza ve vaktimize mal olan şeyler olduğu gibi, duygu ve inançlarımıza mal olan şeyler de vardır.

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Değişim

Bazıları vardır, öldür Allah değişmez. Bunlarla uğraşmaya değmez çünkü zaman kaybıdır.

İnişli Çıkışlı Bir Hayat

İnişli çıkışlı bir hayat.. Bize verilen limon olabilir.. Yüzümüzü ekşitip buruşturacağımıza limonata yapalım. Afiyet olsun!

Pozitif Bakış

Ey dil hele âlemde âdem yoğ imiş
Var ise de ehl-i dile mahrem yoğ imiş
Gam çekme hakikatde eğer ârif isen
Farz eyle ki el’an yine âlem yoğ imiş
~Nef’î