Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba

Kızıl, Kızamık, Kabakulak, Verem, Veba gibi eski hastalıkların yeniden görülmeye başladığı günümüzde hem kişisel hijyene dikkat edelim hem de gereğinden fazla ve bilinçsiz antibiyotik kullanmayalım.

Grip Belirtileri Nelerdir?

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün belirlediği esaslara göre grip belirtileri şunlardır:

Obezite Engelleyici Mide Balonu

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) obezitenin önüne geçeceği düşünülen bir balonu onayladı. Böylesi bir balon sayesinde bariatrik (obezite tedavisi ile ilgili) mide küçültme ameliyatlarına gerek kalmayabilir.

Sudaki Sihir

Su Zayıflatır!

Su kendi başına bir sihir gibidir ama yağ yakan bir özelliğe sahip değildir. Buna karşın su içerek kilo verilebilir çünkü vücutta oluşan fazlalıkları atmaya yardımcı olur. Daha fazla su içmek, daha çabuk kilo vermek anlamındadır. Yemeklerden önce su içmek, çok yemek yemeyi önler ve metabolizmayı hızlandırır. Şekerli içecekler yerine su tercih etmek de karın ve bel bölgesindeki yağları eritir.

Kene Terörü

Kene ile enfekte olan kişinin alyuvarlarındaki parazitlerin hızla büyüdüğü bilinmektedir.

Stres, Stres, Bir Kez Daha Stres

Tehdit altında olduğumuzda, korktuğumuzda ya da normal dengeyi bozcak durumlar ortaya çıktığında verdiğimiz reaksiyonun ismi strestir. İster gerçek olsun isterse hayali, tehlike hissedersek vücudumuz “savaş veya sıvış” moduna geçer. Buna strese tepki vermek denir. Stres, düşüncelerimizi, duygularımızı, vücudumuzu ve davranışlarımızı etkiler. Fakat herkesi farklı şekil ve boyutlarda etkiler.

Körfez Savaşı Hastalığı

Körfez Hastalığının nedenleri henüz açıklanmadı ama böceksavar ilaçlarda, anti-nerf (sinir gazını etkisiz hale getiren ilaçlarda) ve sinir gazında bulunan ve sinir dokusuna zarar veren toksinlerin Körfez Savaşı na katılan muhariplerin otonom sinir sisteminde hasara sebep olduğu düşünülüyor