Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Akıllı Telefon

Haberleri, sağlık verilerini ve diğer her türlü web aktivitesini barındıran cihaza akıllı telefon deriz. Telefonu bazen birilerini arayarak konuşmak için de kullanırız.

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Googl’lamak ya da Googling

Uzmanlara göre Google:
1. Kendimizi zeki sanmamıza neden oluyor
2. Eski nesillerle kıyaslanacak olursa, günümüz insanı gitgine daha bilgisiz ve cahil hale geliyor

Keskin Bir Hafızaya Sahip Olmak İçin 2 Şey

Uzun süreli bir araştırmanın sonuçlarına göre ileri yaşlarda bile yüksek kapasite ile işleyen bir zihne sahip olunabilir. Ve bunun yolu eğitimden geçiyor. Fakat kaç yıl okumuş olunduğuyla alakalı değil. Önemli olan hayat boyunca elde edilen alışkanlıklar ki buna okuma, yeni şeyler öğrenme, zihinsel aktivitelerle meşguliyet örnek olarak verilebilir.

Beyin Devreleri

Bu bilgileri barındıran veritabanı doğal olarak çok büyük! 2 terabyte (2 trilyon bit) bilgisayar belleği ya da 400’den çok DVD’nin taşıyabileceği büyüklükte!

Egzersiz ve Hafıza

Egzersiz sayesinde beyin hücreleriyle yeni bağlantılar kuruluyor ve bu da hücreler arası iletişimi güçlendiriyor.