Hijyen

Sonuçta insanız, kan, pıhtı ve dokulardan ibaretiz. Biraz bakım göstermediğimizde kokarız, kokuşuruz. Ve hem kendimize hem de etrafa sağlık tehdidi oluştururuz. Sürekli ve sıkça elleri sabunlu su ile yıkamak, yüzü, bedeni, ağız ve dişleri temiz tutmak gerekir. Lütfen hijyen konusuna dikkat edin.

İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Aptallık

Aptalca davranmak için milyonlarca yol vardır. Ama bunun için gerçekten aptal olmak gerekmez!

Enerji İçeceklerindeki Tehlike

Araştırmalar gösteriyor ki bu içecekler kusma, baş dönmesi, karın ağrısı, hızlı kalp çarpıntısı, göğüste rahatsızlık hissi, felç, karaciğer hasarı, karaciğer yetmezliği, solunum bozuklukları, psikolojik rahatsızlıklar, hipertansiyon, kalp yetmezliği beklenmedik sorunlara neden olabiliyor. Hatta ölümlerle sonuçlanabiliyor.

Otizm ve Erken Teşhis

Otizm nörolojik bir bozukluktur. Erken teşhis sayesinde terapi ve tedaviye, dolayısıyla beyin egzersizlerine başlanabilir. Anababaların uyanık ve dikkatli olması önerilir.

Down Sendrom Nedir?

Erken teşhis ve çocuğun çevresindekilerin bilinçlendirilmesi, down sendromu yaşanan evlerde bu sorunu kabullenmek adına bir nebze kolaylık sağlar.