Gün yüzüne çıkan duygular

Duyguların derinliğine dikkat etmek gerekir, bir de duyguları dengelemek gerekir. Çünkü ağlamak da gülmek de biz insanlar için..

Sıkıcı Bir Yaşam

Sıkıcı olmuşsa yaşam, alışılmışın dışına çıkarak kurtulmak gerek. Alışılmışın dışı da AVM’lerde gereksiz para harcamak değildir. Daha manalı konularda farklılık oluşturulabilir. Yani.. Sıkıcılık bile olumlu birşey, gördünüz mü?

Depresyon, Psikoloji ve Egzersiz

Bir koşu sonrası insanın kendisini öforik (zafer kazanmış hissi, sevinç) hissetmesi endorfin hormonundandır.. Endorfin hormonu pozitif düşünce ve enerji aşılar..

Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi

Nedenini bilmiyoruz ama sınıfta herkeste bir bitkinlik vardı. Herkes biraz sıkıntılı ve gergindi.. Stres dolu bir ortamdı.. Biri ayağa kalktı ve öğretmene, sınıfta bir bunalım dalgası dolaştığını söyledi. Öğretmen ders anlatmayı bıraktı.

Bilimsel Çalışma: Duanın Gücü

Bu çalışma Amerika’da yapıldığı için Amerikan nüfusunun inanç oranı göz önünde bulunduruluyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 90’ı inançlıdır. Bu nedenle sonuçlar önemlidir çünkü manevi yaşamın olumlu izdüşümü klinik tedavide yardımcı olabilir. Aynı sonçlar diğer toplumlar için de geçerli olacaktır.

Depresyona Karşı Omega-3

2012 yılında yapılan bir çalışma ise yiyeceklerde omega 3 eksikliğinin hafıza kaybına ve hızlı beyin yaşlanmasına neden olduğunu bulguladı.

Depresyon ve Felç

Depresyondakiler diğerlerine oranla yüzde 45 fazla felç riskine, yüzde 55 daha fazla felçten ölme riskine sahipler!