Zerdeçal Alzheimer Hastalığına Karşı

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi. Günlük diyete baharat olarak eklenecek zerdeçal çok daha kolay emiliyor ve daha fazla yarar sağlıyor.

Zerdeçal ve Alzheimer Bağlantısı

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi.

Yürüyüşler Bunamayı Engelliyor

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre güçlü adeleler zihinsel çöküşü engelliyor.
Uzmanlar bunu şu şekilde açıklıyor: Güçlü adeleleri olan 60 yaşında bir kimse, kendisinden 20 yaş genç bir insanın zihinsel gücüne sahip olabilir. Neden? Nasıl?

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.