Kanser İçin Çare Üretiliyor mu?

David Bowie ve Alan Rickman da peş peşe kanserden öldükten sonra, acaba kanser araştırmaları hangi noktada, büyük ilaç şirketleri neler yapıyor şeklinde düşünmeden edemiyor insan..

Diyabet Hastalığına Çare: Bamya Suyu

Bir araştırmanın sonuçlarına göre bamya çekirdekleri ve dış yüzeyi anti-diyabetik özelliklere sahiptir. Bu sayede kan şekeri seviyesi istikrarlı hale gelebilmektedir.

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Diz Ağrısı? Kalça Ağrısı? Harekete devam!

İlerleyen yaşla birlikte diz ve kalça ağrıları da artar çünkü bütün ömür boyunca bizi hareketli kılan bu iki eklem zamanla yorulur. Ağrılara rağmen ileri yaşlarda da hareketli kalabilmek için dizlere ve kalçaya gereken önemi ve dikkati göstermek gerekir.

Kısa süreli ağrılarda, spor yaralanmalarında, düşme sonucu oluşan ağrıdığında şunlar uygulanmalıdır:

Bu öneriler Harvard Ünivesitesi Halk Sağlığı Okulunun web sayfasından alınmıştır..

C Vitamini Verem Mikrobunu Öldürüyor

C vitaminine abosorbik asit deniyor ve vücut hücrelerini koruyup yenilediği düşünülüyor. Bu nedenle C vitmaini yüklü limon kimilerince kanser ilacı olarak düşünülüyor. Ayrıca portakal, brokoli, greyfurt gibi yiyecekler de C vitamini yüklü bitkiler olarak biliniyor.

Bilimsel Çalışma: Duanın Gücü

Bu çalışma Amerika’da yapıldığı için Amerikan nüfusunun inanç oranı göz önünde bulunduruluyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 90’ı inançlıdır. Bu nedenle sonuçlar önemlidir çünkü manevi yaşamın olumlu izdüşümü klinik tedavide yardımcı olabilir. Aynı sonçlar diğer toplumlar için de geçerli olacaktır.

Otizm Tedavisi Yeterli mi?

Otizmli çocukların çoğu davranışsal terapi yoluyla tedavi ediliyor. Bu çocuklar yetişkin olana kadar birçok değişik ilacı denemek zorunda kalıyor.