Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?

Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:

Plastik Kullanımını Azaltmak

Hepimiz “kullan at” tarzı toplumlarda yaşıyoruz çünkü bizi böyle yaşamaya yönelttiler. Ve bu da kolayımıza geldiği için hiç tereddütsüz kabullendik.

Herşey Herşeyle Bağlantıdadır!

Her insan bir ruhtur ve çok önemlidir. Kuracağımız bağlar ve dolayısıyla etrafa yapacağımız etkiler göldeki dalgalar gibi sürekli etrafa yayılır. Dolayısıyla kuracağımız bağlar ve bağlantılarda da uyanık olmak zorundayız.

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Grip Belirtileri Nelerdir?

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünün belirlediği esaslara göre grip belirtileri şunlardır:

Apple ve Google Su Peşinde!

Hep birlikte suyu koruyalım! Suyu israf etmeyen, tutumlu kullanan, üstelik de bol su ile duş yapıyormuş hissi veren bu icat düş gibi! Dünyanın geri kalan kısmı da “hoşgeldin” demeli ve düşmeli peşine bu icadın!

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Köpekbalığı Saldırısı

İstatistiklere bakıldığında dünyada yılda toplam 50 vaka görülür.. Biz o 50 rakamında kaldık. Artık köpekbalıkları iklim değişikliği nedeniyle yer değiştirmekte ve bu yolculukta acıkarak buldukları kıyılarda ava çıkmaktalar. Ve yılda yaklaşık 75 köpek balığının dünyanın değişik bölgelerinde atak yaptığı biliniyor.

İklim ve Hava Sıcaklığı Değişiklikleri

Takvimler 2050 yılını gösterdiğinde ortalama hava sıcaklığı 6-12 derece kadar yükselmiş olacak. Artan hava sıcaklığı sebze ve meyve yetiştirme/büyütme mevsimlerini de etkileyecek. Çiftçilerin hangi ürünü ne vakit yetiştirmesi gerektiği yeniden tanımlanacak. Yükselen su seviyeleri şimdikinden daha az toprak kalmasına neden olacak. Bu da yiyecek zincirinin yer yer kırılmasına neden olacak.