Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Erkekte Aranan Özellikler

Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir. 

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!

Limonata

Hayat bize limonata verince ne yapıyoruz? Tabi ki limonata!

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Ağlamak

Ağlamak ruhun derinliklerinden yüzeye çıkar. Gözyaşlarının yüzeye çıkması, kendimizi serbest bırakmak gibidir.. “Ağla, ağla.. Açılırsın..” dedikleri şey aslında insanın kendini rahat bırakmasından başka birşey değildir!

Korku ve Endişe

Günümüzde korku ve endişe gitgide yayılan toplumsal bozukluklardır. Peki korku ve endişe dendiğinde neler gelir aklınıza?

Toplumsal Facialar

Faciaların hemen ardından herkesin aynı şekilde zarar gördüğü düşünülse de bazıları diğerlerinden daha metanetlidir. Ve diğerlerinin ihtiyaç duyduğu psikolojik yardıma gerek duymaz.

Olumlu Olmak

Mutluluk veren pozitif insanlarla birlikte olmak da çok önemli. Negatif ve zehirli düşünceler ister istemez bizleri de etkiliyor. Böyle insanlardan arkanıza bakmadan uzaklaşın!