Depresyon anlaşılmayabilir..

Depresyon hapis olmaktır. İnsanın kendi kafasının içinde tıkılıp kalması, dışarı çıkamamasıdır. O nedenle çözüm yolları bulunmalıdır.

Depresyonun Dili

Depresyonda olan kimseler günlük konuşmalarında diğerlerine göre farklı bir lisan kullanıyorlar. Buna “depresyonun dili” deniyor.

Akıllı İlaç

Dijital ilaç Japon-Amerikan ortaklığı ile oluşturuldu. Uzmanlara göre bu ilaç sayesinde kişiler gün boyunca ilaçlarını almayı unutmayacak. Ayrıca belirlenen dozun altında ya da üstünde ilaç almayı da önleyecek. Akıl sağlığı ile ilgili durumlarda alınması öngörülen bu ilaç daha sonra diğer hastalıklar için de geliştirilecek.

Gün yüzüne çıkan duygular

Duyguların derinliğine dikkat etmek gerekir, bir de duyguları dengelemek gerekir. Çünkü ağlamak da gülmek de biz insanlar için..

Aramızda Her Şey Bitti

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?

Çakma Arkadaşlıklar

Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz.

Fiyasko

Maalesef hayat zorluklarla dolu. Fiyaskodan muaf değiliz. Ama sorunların üzerine gitmezsek hayat yaşanır gibi bir yer değil.. Bence.. Ya sence?
Fan Fin Son.. The End..

Hayal Kırıklığı

Hayal kırıklığı sayesinde insanların gerçek yüzünü, dünyanın ciddiyetini, olayların boyutlarını görebiliriz. Hayal kırıklığı bize kabullenmeyi öğretir, akıl verir, tecrübe ile tanıştırır, gerçekçi olmayı hatırlatır, kişisel güç pompalar.

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!