Data Koruma Günü

Bir kişinin yanlışı büyük gruplara yansıyabileceği gibi, bir kişinin dikkatli ve bilinçli davranışı birçok kişiyi koruyabilir. Siber güvenlik önemlidir.  Yılın her günü herkes için data koruma günü olarak görülmelidir.

Amerika’ya Giriş Yasağı

Amerika’nın Sesi isimli haber sitesine göre ABD başkanı Donal Trump’ın 7 müslüman ülkeye getirdiği yasaklara bakalım:

Değişik Ülkelerde Neler Öğrendim?

Değişik ülkelerde zaman geçirmiş insanda daha çok empati duygusu gelişir. İnsanlık adına daha çok şey yapmak isteği duyar. Çünkü ya yaşadığı yerden daha iyi yerler görür ve özenerek kendi ortamına taşımak ister, ya da yaşadığı yerden daha kötü yerlerin ezikliğiyle insanlık için birşeyler yapılmasına dair fikirler geliştirir.

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

8 Mart Uluslararası Kadın Günü

Bu yazı ile, evini, işini ve ailesini dengeleyen sağlıklı, neşeli ve bilinçli tüm kadınlara mutlu bir kadınlar günü diliyorum!

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Kudüs’te Müstesna Mekanlar

Savasçıların, fatihlerin, dilencilerin, değişik din ve kültüre mensup hacı adaylarının, tüccarların, kölelerin, allamelerin, mekteplilerin ve diğerlerinin yüzyıllar boyunca yürüdüğü bu kutsal topraklarda hava esrik ve fazlasıyla etkileyiciydi. Kudüs atmosferi farklıydı, daha önce gördüğüm eski şehirlere benzemiyordu.