Depresyonun Dili

Depresyonda olan kimseler günlük konuşmalarında diğerlerine göre farklı bir lisan kullanıyorlar. Buna “depresyonun dili” deniyor.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Konuşma Bilinci

Konuşma bilinci dediğimiz şey; neyi, nerede, ne zaman, ne için ve nasıl söylediğimizdir. İnsanız ve konuşmak zorundayız. Her gün, her an, her yerde konuşuyoruz.

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Kafede Kahve

Bir saatlik bedava wi-fi da çekiyor olabilir öğrencileri. Beni çeken şey ise, orada kendimle baş başa kalabilmek ve yazmak.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

Kelime Dağarcığı

Kullandığımız kelimeler özümüzü yansıtır. Ya da bunun tersi de geçerlidir. Yani kullanamadığımız kelimeler, konuları ve olayları açıklamakta zorlanışlarımız, kendimizi ifade edemeyişlerimiz bizimle ilgili olumsuz ipuçları verir.

Küfürbaz

Küfür etmeden konuşabilecek kadar güçlü müsün? Akranlarına, arkadaşlarına, çevrene kapılmadan küfürsüz konuşmayı becerebilir misin?