Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?

Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:

Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

Güneş Tutulması

21 Ağustos 2017’de gerçekleşecek olan güneş tutulması özellikle Kuzey Amerika’da çok belirgin bir şekilde gözlemlenecek. Güneş, ay tarafından tam olarak kapatılacak ve bu 2 dakika 40 saniye sürecek.

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

Ağaçlar

Bir ağaç kesmek zorunda kaldıysanız, yerine iki tane ağaç dikin..

Bedensel Ritm

Güneş ışığının niteliğine bağlı olarak, hava sıcaklıklarının artışına ya da azalışına ayak uydurmak üzere içsel ritm de değişir. Uykularımızda, yiyeceklerimizde, bedensel aktivitelerimizde farklılıklar olur. Bunu görebilmek için biraz yavaşlamak gerekir.

Yabani Ot

Yabani ot dediğimiz şey duruma göre değişir.. İnsanlar da öyledir.. Bazıları için sevimsiz, istenmeyen, antipati oluşturan bir kimse, bir başkasının yaban çiçeği olabilir!

Pandasya – Celal Kocaman

Roman boyunca gördüğümüz faydalı bilgilere örnekler: Hareketli ve fiziksel olarak fit kalmanın insanın zihin ve beden sağlığına yararı, daha az antibiyotik kullanmanın gerekliliği, yenilenebilir enerjinin kullanılması, geri dönüşüme ait bilgilerin arttırırlması, sürdürülebilir ziraat çalışmalarının bilinçlendirilmesi, empati ile barış arasındaki bağlantının anlaşılması, insana ve çevreye gösterilmesi gereken önem, hayata ve insanlığa duyulması gereken saygı, doğayla barışık olmak, gelecek nesillere doğru mesaj vermek ve dünyaya sahip çıkmak..

İyi Vatandaş

Bazen üzgün bir çocuğun başını okşamak, zavallı bir kimseye gülümsemek, dertli bir komşuyu ziyaret etmek, asansördekilere selam vermek bile insanların mutlanmasına neden olabilir.. Ne çok mutsuzluk var.. İyi bir vatandaş olmak için önce yürekleri ısıtalım.. Var mısın?

Beethoven ve Doğa

Saraylarda müzik konserleri vermiş bir usta.. Doğaya ve doğa yürüyüşlerine tutkun bir master.. Herkes ilham versin..

İki yaşında çevreci

Sorularımı sadece dinleyen bu minik tatlı çocuk gülümsemeye devam etti.. Annesi “O bugün parktaki çöpleri temizlemeyi düşünüyor.. O bir çevreci bugün..” dedi..