Domates Soslu Köfte

Dışarıdan yemek sipariş etmek yerine evde kendim pişirmeyi tercih etmiştim. O akşam genç beyler için menümüzde spagetti, domates soslu köfte, sarmısaklı ekmek, marul salatası, meyve suyu ve dondurma vardı.

Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Panzanella

Panzanella bir İtalyan salatasıdır..

Kahvaltının Önemi

Bezelye, nothut, fasulye ve diğer bakliyat dendiğinde benim aklıma yemek gelirdi eskiden, kahvaltı değil! Ama bu düşünceyi değiştireli epeyce oldu! Siz de değiştirin!

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Antikanserojen Yiyecekler

“Kanser tedavisi sırasında, kemoterapi ve radyasyon terapleri pek önemli sonuçlar doğurmamaktadır” diyor uzmanlar.. Çünkü kanser hücreleri bu tür terapilere direnç göstermeyi öğrenmiş bulunmaktadır. Ve aslında kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan tesiri olarak ‘kanser hücrelerini arttırdığı’ bilinmektedir. Bunun bir nedeni, terapilerin bağışıklık sistemine verdiği zararlardır.

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

New York Pizzası, Pişirme Sanatları ve Aşçılık Okulu

Okula giden aşçı adayları; ellerini deneyimli ustaların gözetiminde eğitiyorlar, yaratıcı yanlarını bileyleyip yeni ve kendilerine ait tarifler oluşturuyorlar, sanayi-mutfak deneyimi kazanıyorlar, becerilerini mükemmleştirerek okuldan mezun olmadan önce bir restoran yöneticisi gibi çalışıyorlar, gerçek restoranlarda da deneyimler ve maharetler kazanarak mezun oluyorlar.

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Patlıcan Marinara

Marinara sos patlıcanla karıştırıldığında “domates soslu patlıcan” olur ama bu yazımızda “patlıcan marinara” görüntüsüne bürünüyor!

En Güzel Çiftler

Bazı yiyecek çiftleri vardır ki hem lezzeti hem de sağlık ve zindeliği birlikte sunar.. İşte bu çiftlere birkaç örnek..