Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

İşte Viral Olma Fırsatı!

Herkes kendine baksa.. Her insan, her aile, her işyeri, her dükkan, her okul, her arkadaş çevresi, her yaşlı bakım evi, her öksüzler evi, her yer ve herkes daha verici olsa, fedakarlık ve şefkat ile işe başlasa ve tüm bu harikuladelik insanlara hızla sirayet etse.

Kalite ve Kalitesizlik

İnsan ilişkileri de hayat gibidir.. İnişli çıkışlıdır. Bazen çatışmalar yaşanır.. Örneğin aile içinde sürtüşmeler gibi, yakın arkadaşla takışmak gibi, iş arkadaşıyla tartışmak gibi veya markette suratı asık çalışanla ağız dalaşı yapmak gibi..

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!

Arkadaşlık Bilimi

Arkadaş bulmakta ve arkadaşlığı sürdürmekte kullandığımız motivasyon, davranışlar ve beceriler; özbilgimizi ve duygusal zekamızı arttırıyor..

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Ben diyorum ki.. Yalnızlık hissettiğimizde hemen bir yolunu bulup kendimizi kalabalığın ortasına atalım.. Hepimiz bazen yalnızlık hissederiz.. Önemli olan bu duygunun gece gündüz sürmemesidir.

Eski Dostlar

Eski bir arkadaş, dost, romantik bağlantı veya her ne ise.. Oların hayatımızda yeniden görünmeleri bir şans değil! Yeniden görünmeleri bir işarettir. Bir haberci belki de. Hayatımıza yenilenmiş bir bağlantı onlar. Beklenmedik bir hediye. Eski dostlarin değerini bilelim..

Mehmet Deveci’den Okurlarına Manevi Hediye

Hala etrafımızda samimi insanların yaşadığına dair duyduğum heyecanı paylaşmak istedim! Duygusuzluğun, iki yüzlülüğün, çıkarcılığın ve yapmacıklığın kolgezdiği günümüzde, sevdiği bir dostundan gelen hediyeyenin paketine bile hassasiyet gösteren kişinin dostluğunu kıskandım doğrusu..

Sosyal Medya Kandırmacası

Öyle bir hale geldik ki, ayak parmağını sehpaya çarpan adam öfkesini, acısını, küfürlerini ve hatta parmağının resmini onlayn paylaşıyor; diğer herkes sessizce seyrediyor.