Obruklar

Acaba obruk oluşumu iklim değişimiyle ilgili olmakla birlikte hızlı sanayileşmeyle de ilgili olabilir mi? 

Plastik Kullanımını Azaltmak

Hepimiz “kullan at” tarzı toplumlarda yaşıyoruz çünkü bizi böyle yaşamaya yönelttiler. Ve bu da kolayımıza geldiği için hiç tereddütsüz kabullendik.

21 Aralık

21 Aralık uzaysal kış olarak da bilinir çünkü hava durumu açısından bakıldığında yani meteorolojik kış 1 Aralıkta başlar.

Amerika’da Dijital Detoks Modası

Bilmediğimiz güçler tüm insanlığı sağlıksız alışkanlıklarla donattılar. Neyse ki sosyal medyanın zararı, yiyeceklerin sağlıksızlığı, kötü alışkanlıkların korkunç etkileri gençler tarafından her gün daha hızlı anlaşılmakta. Ve Amerika’da başlayan dijital detoks modası sayesinde gençler sağlıklı yaşamı ve aktif unsurları seçerek “zararın neresinden dönersen kar oradadır” diyorlar!

Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

Güneş Tutulması

21 Ağustos 2017’de gerçekleşecek olan güneş tutulması özellikle Kuzey Amerika’da çok belirgin bir şekilde gözlemlenecek. Güneş, ay tarafından tam olarak kapatılacak ve bu 2 dakika 40 saniye sürecek.

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler tavsiyelerimiz uzar gider. Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..