Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?

Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:

Kendini Vermek

Belki de günümüzde en önemli sorun insanların ilgi aralığının gitgide daralmasıdır. Bunu engellemek de mümkündür. Çözüm şuurlu ve bilinçli olmaktır.

Akıl

Akıl bulunmaz bir nesnedir.. Ama aklın karanlık bir yanı da vardır.

Akıl faydalıdır ama bazen de faydalıymış gibi görünür; yaptığı tek şey egoyu tatmin etmektir.

Akıl bizimle gün boyu konuşur; duysak da duymasak da! Biz ona danışırız, o bize birşeyler fısıldar, anlasak da anlamasak da!

İçimizdeki Entellektüel

Entellektüelite dediğimiz şey bilgi ve beceri toplamak, ve elde edilen bilgi, beceri ve tecrübeyi yaşama aktarabilmektir.

Çocuklarla Kitap Okumak

Çocuk okumayı öğrendikten sonra bile birlikte okumayı bırakmayın! Çocuk kendi başına okuyabilir ama sizinle okuması ayrı bir keyiftir. Okumayı öğrenen çocukla okurken bir sayfayı siz okuyun, ötekini çocuğunuzun okumasını isteyin. Çocuğunuzla birlikte daha başka alternatif okuma metodları da geliştirebilirsiniz.

Amatör Yazarlara Nörolojik Dilbilim Esasları

Evlerin içine, sığınaklara, izbelere ve merdiven altlarına sızan ağır koku asit yüklüydü. Havada nefes almayı güçleştiren nahoş kokuya ek olarak sanki yağ parçacıklarının asılı durduğu nem tabakası vardı. Gökyüzü sarı zehirli bulutun ağırlığıyla sallanıyordu ve burun deliklerini yakarak ciğerleri dağlayan hava gitgide daha da çekilmez oluyordu. Her köşede öksüren, tüküren, kan kusan insan kümeleri vardı. Patlamanın şiddeti her yerden hissedildiği halde tam olarak hangi yönden geldiğini bilen yoktu. Ne yapması gerektiğini bilemeyen insan yığınları düşünce yoksunu hayvan sürüleri gibi şaşkınlık, korku ve yenilmişlik hissiyle oradan oraya koşuşturuyordu..

Yürüyüşler Bunamayı Engelliyor

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre güçlü adeleler zihinsel çöküşü engelliyor.
Uzmanlar bunu şu şekilde açıklıyor: Güçlü adeleleri olan 60 yaşında bir kimse, kendisinden 20 yaş genç bir insanın zihinsel gücüne sahip olabilir. Neden? Nasıl?

İçimize Attıklarımız

Bazen içe atılan duyguları anlamakta da güçlük çekeriz. O vakit dinlemek gerek. Bedeni dinlemek.. Bedenimiz yalan söylemez ama önemli olan pür dikkat dinleyebilmektir.