Düşünceler ve duygular..

Bir arkadaşımla konuşurken “bu konuda senin duyguların nedir?” diye sormuştu.. Ben düşüncelerimi anlatmaya başlamıştım..

Erkekte Aranan Özellikler

Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir. 

Gün yüzüne çıkan duygular

Duyguların derinliğine dikkat etmek gerekir, bir de duyguları dengelemek gerekir. Çünkü ağlamak da gülmek de biz insanlar için..

Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!

Sessiz Yürek

Suskunluğu dinleyebilmek diyorum… Dinlemeyi bilenlerdir o iyi edebiyatçılar.. Sessiz yüreklerin iyi dinleyicilerinden çıkar iyi şairler..

İçses

İçses kişiyi güçlü kılar. İçses zihin açar. İçses uyanık tutar.

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

Dedeler de Video Oyunu Oynar!

Aslında video oyunu bağımlılarının ortalama yaşı 35 olarak bilinir. Ama dedeler ve nineler de oyun oynar!

Amatör Yazarlara Nörolojik Dilbilim Esasları

Evlerin içine, sığınaklara, izbelere ve merdiven altlarına sızan ağır koku asit yüklüydü. Havada nefes almayı güçleştiren nahoş kokuya ek olarak sanki yağ parçacıklarının asılı durduğu nem tabakası vardı. Gökyüzü sarı zehirli bulutun ağırlığıyla sallanıyordu ve burun deliklerini yakarak ciğerleri dağlayan hava gitgide daha da çekilmez oluyordu. Her köşede öksüren, tüküren, kan kusan insan kümeleri vardı. Patlamanın şiddeti her yerden hissedildiği halde tam olarak hangi yönden geldiğini bilen yoktu. Ne yapması gerektiğini bilemeyen insan yığınları düşünce yoksunu hayvan sürüleri gibi şaşkınlık, korku ve yenilmişlik hissiyle oradan oraya koşuşturuyordu..

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.