Düşünceler ve duygular..

Bir arkadaşımla konuşurken “bu konuda senin duyguların nedir?” diye sormuştu.. Ben düşüncelerimi anlatmaya başlamıştım..

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

Barış İçin Empati Gerek

Öyle görünüyor ki, dünya genelinde farklı ideolojilere ve azınlıklara gereken empatiyi göstermekten yoksunuz.. Bu olumsuzluk değişemez mi? Belki de olaya yeniden bakmak gerek, belki de barış dolu bir dünyadan çok da uzak değiliz. Belki tek ihtiyacımız olan şey empati!

Organize Beyinler

Günümüzde terapistler kişilerin darmadağın, karmakarışık ve düzensiz beyinlerini organize beyinler haline getirmeye yardımcı oluyor. Böylece şahıslar anlık kararlar almaktan, öfkeli ve saldırgan davranışlardan kurtuluyor. Daha esnek, nükteli insanlara dönüşürken belirsizliklere daha mantıklı yaklaşıyorlar. Resmin tamamına bakarak ehemmiyetsiz teferruatla vakit kaybetmiyorlar. Daha yaratıcı ve üretken hale geliyorlar.

Harmoni

Bazen yazılarımı kendimi telkin etmek icin yazıyorum. Harmoni başlıklı yazım da bana, kendimi ve yaşamımı düzene koymam için yazılmıştır. Belki başkaları için de faydalı olur.