Apple İkonu Tim Cook

Apple ikonu Tim Cook günde 5-6 saat uyuyormuş. Uzun çalışma saatlerine başlamadan önce her gün düzenli egzersiz yaparak ter atıyormuş. Biz de duyduklarımızı paylaştık ki, belki birilerine ilham olur..

Hangi Egzersiz Uygun?

Yaş ne olursa olsun egzersize başlanabilir. Fitnes, sağlık, enerji ve canlılık yeniden oluşturulabilir. Fakat hangi egzersiz çeşidinin uygun olduğunu bilmek gerekir.

Egzersiz Abartılmamalı

Bazı kadınlara neden egzersiz yaptıklarını sorsam.. “Kilo vermek ve şekle girmek” amacının dışında 3 amaç daha söylemelerini istesem nasıl cevaplandırırlardı çok merak ediyorum!

Neden Hareketli Kalmalıyız?

Nasıl hissettiğiniz sorulduğunda şu kelimelerden bazılarını kullanıyorsanız, hareketli kalmak zorundasınız: güçsüz, isteksiz, cansız, enerjisiz, durağan, miskin, uyuşuk, yorgun, üşengeç, uykulu..

Uykusuzluk ve Genetik Değişim

İnsanlar yaşamın üçte birini uyuyarak geçiriyor. Yarasalar 20 saat uyuyor, Piton yılanı günün 18 saatini uyuyarak geçiriyor, fillere 4, yunuslara 7 saat uymak yetiyor, zürafalara ise sadece 2 saat!

Stres, Stres, Bir Kez Daha Stres

Tehdit altında olduğumuzda, korktuğumuzda ya da normal dengeyi bozcak durumlar ortaya çıktığında verdiğimiz reaksiyonun ismi strestir. İster gerçek olsun isterse hayali, tehlike hissedersek vücudumuz “savaş veya sıvış” moduna geçer. Buna strese tepki vermek denir. Stres, düşüncelerimizi, duygularımızı, vücudumuzu ve davranışlarımızı etkiler. Fakat herkesi farklı şekil ve boyutlarda etkiler.