Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Mutluluk Hırsızları

Listedeki olumsuzluklar mutluluk hırsızı olarak düşünülmelidir ve onlardan koşar adım  uzaklaşılmalıdır.

Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Beden Dili

Her toplumda kültür farklıdır. Bazı toplumlar çok kibardır. Bazıları eskiden kibarken günümüzde kabalaşmıştır. Ve kaba olan toplumlar kibar nesiller yetiştiremez!

Kaos

Neler olup bittiğini bilmiyoruz, anlayamıyoruz. Olanları tam olarak kavramamız için belki de henüz çok erken.

Hayat Belirsizliklerden İbarettir

Belirsizlik can sıkıcıdır. Biz buna hayat diyoruz! Hayat belirsizlikten ibarettir. Yazıda anlatılan yöntemler belki içinde bulunduğumuz yaşantıyı değiştirmez ama farklı bir perspektif sunarak rahatlatır.

Keşkeler

İnsanların iyi yönünü, dünyanın güzel halini, deneyimlerin doyuruculuğunu, hayat derslerinin yüceliğini, sahip olduklarının mükemmeliğini düşün. Sahip olduklarını çok sev. Sahip olmadıklarını unut. Zamanını güzelliklerin tadını çıkararak geçir, sana ait olmayanları bekleyerek değil! Ve evet yine bir klişe! Küçük şeylerden haz al, mutlu ol.

İnsanca Bağlantılar

Lady Gaga ne iyi yapmış da daktilo kullanmış çünkü eski eşyalara dokunabilmek öyle hoş bir duygu ki! O eşyanın geçmişiyle bağlantı kurmaya imkan tanıyor. Yeniden insan olmaya, yitik duyguların yeniden kazanılmasına fırsat oluşturuyor.

Trendler ve Dikte Ettirdikleri

Modaya delice uyan insan, birilerinin dediğini yapmak zorunda hisseden insandır.. Eli kolu bağlıdır onun! Moda dışı hareket edemez! Moda isterse, olur! Özgüveni yitirir modasızlıkta!

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.