Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Nasıl ve Neden

Nasılları ve nedenleri yerli yerinde sorarsak belki de korkunun kökenine inebiliriz. Nasıllardan önce nedenler sorulmalıdır belki de.. Kendimize soramadıklarımız.. Konuşamadıklarımız.. Hızla akıp giden zaman.. Yetişemediklerimiz.. Neyi bekliyoruz? Soralım: Neden?

Dijital Ölüm

Düşünmek bile istemediğimiz ama oldukça önemli bir soru: Öldükten sonra dijital hesaplara ne olur? Bir soru daha.. Yoksa dijital ölüm diye birşey olduğunu duymamış mıydınız?

Çörekotlu ve Susamlı Kahke

Bu tarifte ölçüler oldukça fazla. Eğer büyük bir grup için yapıyorsanız, simitlerin çapına bağlı olarak 85-90 adet kurabiye çıkarabilirsiniz. Bu kadar çok kurabiye yapmak istemiyorsanız malzemeleri yarıya veya 4’e bölerek daha az miktarda yapabilirsiniz.

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Kudüs’te Müstesna Mekanlar

Savasçıların, fatihlerin, dilencilerin, değişik din ve kültüre mensup hacı adaylarının, tüccarların, kölelerin, allamelerin, mekteplilerin ve diğerlerinin yüzyıllar boyunca yürüdüğü bu kutsal topraklarda hava esrik ve fazlasıyla etkileyiciydi. Kudüs atmosferi farklıydı, daha önce gördüğüm eski şehirlere benzemiyordu.