Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Cinsiyet ayrımı gözetmemek

Pastel renkler, çiçekli motifler, dişil dizaynlar eskiden kadınlarınmış.. Şimdi herkesin!

Koyu renkler, maskülen dizaynlar, erkeksi dediğimiz her türlü duruş eskiden erkeklerinmiş. Şimdi herkesin!

Bir doktorun kaleminden

Belki uzun yaşamın sırlarını merak edenler vardır ve bu sırları bir doktorun kaleminden okumak isterler dedik ve yazdık..

Fotoğraf Albümleri

O gerçek makinalar geri dönmekte, değil mi? Yoksa nostaljide mi kaldı hepsi? Sadece akıllı telefonlara mı mahkum foto albümleri?

Kış ve Kar

Kar ve kış iyidir. İnsanı yavaşlatır, sakinleştirir ve gelecek bahara hazırlar. Nasıl ki ağaçlar yapraklarını dökerek bahara hazırlanıyorsa, kimi hayvanlar kış uykusuna yatıyorsa insanlar da uyuşukluk sonrasındaki mevsime hazırlanmış olurlar.

Herkes Bi Şekil!

Münasebetsizlikten, yersiz davranışlardan, anlamsız hareketlerden, yakışıksız yakıştırmalardan, usulsüz alışkanlıklardan vazgeçmek gerek çünkü bu dünyada uyumlu ve huzurlu yaşamak herkesin hakkıdır.

İnsanca Bağlantılar

Lady Gaga ne iyi yapmış da daktilo kullanmış çünkü eski eşyalara dokunabilmek öyle hoş bir duygu ki! O eşyanın geçmişiyle bağlantı kurmaya imkan tanıyor. Yeniden insan olmaya, yitik duyguların yeniden kazanılmasına fırsat oluşturuyor.

Geçmiş mi? Geçmemiş mi?

Kontrolünde olan şey geçmiş değil, gelecek için yapacağın yatırımlardır! Öyleyse maziyi çabucak unutmak, anı yaşamak ve gelecekte kendin için yatırımlar yapmak için hemen şimdi başla! Erteleme!

Hüzün

Eskiyi olduğu gibi kabul etmek ama yeniye doğru umut solumak gerekir. Eski bitmiştir, çizilmiştir, bozulmuştur, hurda olmuştur.. Adı üstünde eski!

1984 – George Orwell

Çoktan geçti 1984 ama Geroge Orwell’in “Bindokuzyüzseksendört” isimli romanı oldukça güncel!

Eski Dostlar

Eski bir arkadaş, dost, romantik bağlantı veya her ne ise.. Oların hayatımızda yeniden görünmeleri bir şans değil! Yeniden görünmeleri bir işarettir. Bir haberci belki de. Hayatımıza yenilenmiş bir bağlantı onlar. Beklenmedik bir hediye. Eski dostlarin değerini bilelim..

Kafro Pizzacısı, Elbeğendi..

Kafro canlanmış durumda.. Şimdilerde Avrupa’da yaşayanların buralara gelmesi için nedenler çoğalıyormuş.. Canlanan bir kasaba.. Avrupai bir hava. Sürreal bir ortamda sunulan lezzetli pizza.. Eskiyle yeninin, geleneksel ile modernin, gençle yaşlının, yerliyle yabancının buluştuğu bir belde olmuş Kafro..