Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Sıkıcı Bir Yaşam

Sıkıcı olmuşsa yaşam, alışılmışın dışına çıkarak kurtulmak gerek. Alışılmışın dışı da AVM’lerde gereksiz para harcamak değildir. Daha manalı konularda farklılık oluşturulabilir. Yani.. Sıkıcılık bile olumlu birşey, gördünüz mü?

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Erkek Sağlığı Bıyığa Kurban Gitmesin

Movember erkek sağlığında olumlu değişiklikleri hedefleyen bir akımdır. Toplam 4 konuda bilinçlendirme farkındalık için çalışır. Bu dört konu: Prostat kanseri, testis kanseri, akıl ve ruh sağlığı problemleri ve beden sağlığıdır.

Ekim ve Göğüs Kanseri Bilinçlenmesi

Göğüs kanserini önleme, bulgulama ve tedavi gibi konular sadece Ekim ayı yapılmaz ama bu ayda daha fazla ön plana çıkarlar. Meme kanseri hem tıbbi hem de şahsi boyutlar içermektedir. O yüzden uyanık olmak ve doğru bilgileri paylaşmak gerekir.

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Meditasyona Giriş

Meditasyon bir amaç için yapılmalıdır. Ve bu süreçte zihinde bulundurulacak konseptlerden bazıları şunlar olabilir: Sağlık, aşk, mutluluk, huzur.

Sözler İlaçtır

En çok korktuğumuz şey yetersizlik hissidir. Kendimizi güçsüz, beceriksiz, yetersiz düşünürüz. Oysa içimizde aydınlıklar var. Yeterki dışarı çıkarmasını bilelim.

Yargılamak

Başkalarının hayatını merak etme.. Hadi ettin diyelim, yargılama. Kısacası, kimseyi senden farklı günahlar işlediği için yargılama. Örnek ol, öğüt verme!!

Pozitif Psikoloji

Hep iyi bir gün, iyi bir yaşam, iyi bir tatil, iyi bir iş beklerken yaşam parmaklarımızın arasından kaçıp gidiyor.