Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Herşey tersine döndü

Herşey değişti, bozuldu. Hiç birşey eskisi gibi değil. Dünya üzerime kapandı! Herşey tersine döndü..

Pandasya – Celal Kocaman

Roman boyunca gördüğümüz faydalı bilgilere örnekler: Hareketli ve fiziksel olarak fit kalmanın insanın zihin ve beden sağlığına yararı, daha az antibiyotik kullanmanın gerekliliği, yenilenebilir enerjinin kullanılması, geri dönüşüme ait bilgilerin arttırırlması, sürdürülebilir ziraat çalışmalarının bilinçlendirilmesi, empati ile barış arasındaki bağlantının anlaşılması, insana ve çevreye gösterilmesi gereken önem, hayata ve insanlığa duyulması gereken saygı, doğayla barışık olmak, gelecek nesillere doğru mesaj vermek ve dünyaya sahip çıkmak..

Google Bilimsel Projeleri

Parkinson hastalarına akıllı kaşık projesi. Dünyada yaklaşık 10 milyon Parkinson hastası var ve yemek yerken ellerinin titremesi nedeniyle zorluklar çekmekteler. Google bu nedenle Lifeware şirketiyle ortaklaşa akıllı kaşık icat etti.

Kimler Gerçek?

Gerçek dünyadan uzaklaşarak gerçek ilişkileri unuttuk. Konuşmayı unuttuk. İnsanca duyguları unuttuk. Cam dünyalardan medet umar olduk. Kimler gerçek, kimler yalan bilemez olduk. Gerçek insanlara ihtiyacımız olduğunu da unuttuk!

Lut Gölü

Tuz oranı itibarıyla dünyanın en tuzlu gölü olan Lut Gölüne girecek olursanız gözlerinizi sakının. Çünkü bir damlacık tuzlu su bile gözleri kör etmeye yeter.

Florida Eyaletinde Yükselen Sular

Su seviyelerinin yükselmesi daha ileri yıllarda olacak diye düşünülürken, bu olasılığın çok yakın ve kısa sürede gerçekleşmesinin kaçınılmaz oluduğu tahmin ediliyor.

Kasırga İsimleri

Araştırmacılar belki çok temel bir konuda halkı uyarıyor: Kasırga ismi ile kasırga şiddetinin hiç bir alakası yoktur! Eğer fırtınanın şiddetini ismine göre tahmin etmeye çalışıyorsanız fena halde hata yapıyorsunuz!

Toplumsal Facialar

Faciaların hemen ardından herkesin aynı şekilde zarar gördüğü düşünülse de bazıları diğerlerinden daha metanetlidir. Ve diğerlerinin ihtiyaç duyduğu psikolojik yardıma gerek duymaz.

Doğal Afet Sonrası

Dileğimiz doğal afetlerin insanlardan uzak durması! Ama yine de hazırlıklı bulunmaktan zarar gelmez!

Robo-Gazetecilik

Robo-gazetecilik çok kısa sürede duyurulması gereken haberlerin ivedilikle toplanmasında ve dağıtılmasında işe yarıyor. Yani robo-gazetecilik, geleneksel gazeteciliği destekleyici bir yöntem. Şimdilik!