Sosyal Mesafe Uzmanı

Şimdilik kendilerine “sosyal mesafe uzmanı” deseler de, bu iş konusuna dahil olan kişiler ne yaptıklarını tam bilmiyorlar. Kimse bilmiyor, aslında!

Vizyon ve Hayallerin Gerçekleşmesi

Hayallerin gerçek olması için önce vizyon gerekir. Sonra çok çalışmak, risk almak, aksiyon, inat ve azimle hayallerin peşinden koşmak gerekir. Sonuç çoğu kez başarıdır!

Sürüye Dahil Olmak

Sürüye dahil olduğunda çoğunluğa dahil olmuş olursun. Ve çoğunluk senin yanındadır. Ya da sen çoğunluğun yanındasındır.. Bu noktada kendi insanca özelliklerini ve değerlerini yitirmeden güdülebilirsin. Ve içinde bulunduğun sürü seni bir kalıba sokar. Bu sürülerin özelliğidir.. Yine de.. Dediğimiz gibi.. Kendine ait kişisel değerlerden ödün verme ki insanlık kimliğinden ve kişiliğinden uzaklaşmayasın.

Hayat Belirsizliklerden İbarettir

Belirsizlik can sıkıcıdır. Biz buna hayat diyoruz! Hayat belirsizlikten ibarettir. Yazıda anlatılan yöntemler belki içinde bulunduğumuz yaşantıyı değiştirmez ama farklı bir perspektif sunarak rahatlatır.

Çöpten Yiyecek Bulmak

Venezuellalılar yiyecek depolarını yağmalıyor, birbirlerini kırıp geçiriyor ve çöpten yemek bulmak için fırsat gözlüyorlar.

Fırsatlar ve Terfi

Herkes terfi etmek ister.. Günümüzde buna promosyon da deniyor. Ne terim kullanırsanız kullanın, sonunda amaç yükselmektir. Bunun için fırsatları değerlendirmek gerekir.

İlham Veren Liderler

Liderlik konusunda katıldığım seminerlerden birinde konuşmacı “günümüz liderleri önce kendini düşünüyor, ama liderlik vasıflarından biri ve en önemlisi önderliktir.” demişti.

Zaman Yönetimi

Doğasında organizasyon yeteneği olanların bile kolaylıkla dikkatinin dağıldı çağımızda nasıl organize oluruz ve bunu sürdürürüz?