Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Fransız Tatlısı Karpuz!

Öyle nefis bir lezzet ki; ağızda tatların ani patlamasını hissedebiliyorsunuz. Çünkü biri sulu, diğeri kuru. Biri tatlı diğeri tuzlu. Biri dalından kopmuş, diğeri bir süt ürünü.. Çok güzel bir tat. Siz de tatlı olarak yemeklerin üzerine Faransız tatlısı karpuz yemeyi deneyin!

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Ramazan Orucunu Nerede Tutacaksınız?

Eğer 2015 Ramazan orucunu Danimarka’da tutacaksanız 21 saat süresince oruç tutmuş olacaksınız. Buna karşın Avustralya’da iseniz sadece 10 saat!

Yetişkinlere Boyama Kitapları

Haberleri seyrediyordum; bir de ne göreyim? Yetişkinler ellerinde boyama kitaplarıyla boy gösteriyor.. İlgimi çekti..

Boyama kitaplarımız çocuklukta kalmamış mıydı?

En Uzun ve Çok Sıcak Günlerde Ramazan

2014 yılının Ramazanı, Haziran ayının sonu itibariyle başlıyor. Çeşitli dünya ülkelerinin halkları en az 14 saat, en fazla 20 saat olmak üzere oruç tutacaklar.

Migren ve Boyalı Gıda Maddeleri

Gıda boyları meyveli bonbon şekerleri, dondurma, patates cipsi ve gazlı içeceklerde bulunur. Sadece boş kalorilli yiyeceklerde değil aynı zamanda hazır turşu, çedar peynir, hazır makarna, krakarler, reçeller, salça, limonata, spor içecekleri, ve hazır doğum günü keklerinde bulunur.

Türkiye Nüfusunun Üçte Biri Çocuk

Aile başına çocuk sayısı en fazla olan illerimiz Şırnak (yüzde 82.6), Hakkari (yüzde 82.4) ve Van (yüzde 81.8).Bu oran Çanakkale’de yüzde 37.7, Sinop’ta yüzde 38.2 ve Tunceli’de yüzde 38.8.

Kozmetikler Yaşam Kalitesini Arttırıyor mu?

Dış görünüşün öz güveni arttırdığı ve ruhsal durumu iyileştirdiği antik çağlardan beri bilinir ancak bunun doğruluğu bilimsel bir çalışmayla ilk kez kanıtlandı.