Gazzeli Doktor “Nefret Etmeyeceğim” diyor

Gazze’ye şu sıralar özel izne tabi gazeteciler, siyasetçiler ve Birleşmiş Milletler görevlilerinin dışında hiç kimse alınmıyor – belki onlar da zaman zaman giremiyorlardır.

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Kudüs’te Müstesna Mekanlar

Savasçıların, fatihlerin, dilencilerin, değişik din ve kültüre mensup hacı adaylarının, tüccarların, kölelerin, allamelerin, mekteplilerin ve diğerlerinin yüzyıllar boyunca yürüdüğü bu kutsal topraklarda hava esrik ve fazlasıyla etkileyiciydi. Kudüs atmosferi farklıydı, daha önce gördüğüm eski şehirlere benzemiyordu.

İsrail Askeriyle Soru Cevap

Batı Şeria’nın terkedilmiş ve sessiz sokaklarını gezerken bir başka şey dikkatimi çekti. Yayaların yürüdüğü kaldırımın tam orta yerinde kaldırım boyunca giden bir bariyer vardı. Bu bariyerin iç kısmından yürüyenler Filistinlilerdi. İsrailli yerleşimciler bariyerin dışından istedikleri yerden yürüyebiliyordu.

Filistinli Küçük Kız

Herhangi bir camiden farklı olarak Hz. İbrahim Camii’ne elinizi kolunuzu sallayarak giremiyorsunuz. Kontrol noktalarından birini daha geçmek gerekiyor. Şüphe uyandırıcı bir durum sözkonusu değilse İsrail askerleri camiye geçişe izin veriyor!