Yürümenin 5 Faydası

Yürüyüşlerin faydasını biliyordunuz. Şimdi öğrendiklerinizi de listeye ekleyin. Yürüyüşleri günlük rutininize ekleyin. İyi yürüyüşler.

Turuncu Alarm: Havuç

Uzmanlar diyor ki: “Sağlıklı bir diyetin ille de havuç ihtiva etmesi gerektiğini biliyoruz çünkü havuç sağlıklı kiloları korumaya yarayan bir kök sebzedir.. Belki de kilo almayı engelleme özelliğinden dolayı meme kanseri riskini de düşürmektedir..”

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Yürümenin Yararları

Günde sadece 21 dakikalık yürüyüş (haftada toplam 2.5 saat) ile kalp, damar ve kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski yüzde 30 oranında düşürülebiliyor. Yürüyüş sayesinde diyabet, kanser, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da minimize edilebiliyor.

Ekim ve Göğüs Kanseri Bilinçlenmesi

Göğüs kanserini önleme, bulgulama ve tedavi gibi konular sadece Ekim ayı yapılmaz ama bu ayda daha fazla ön plana çıkarlar. Meme kanseri hem tıbbi hem de şahsi boyutlar içermektedir. O yüzden uyanık olmak ve doğru bilgileri paylaşmak gerekir.

Kanser Taramaları

Erken kanser teşhisi hayat kurtarabilir. O nedenle taramalar çok önemlidir. Yıllık sağlık taramalarında, listedeki testleri doktorunuza sormanız tavsiye edilmektedir.

Limon ve Karbonat Kansere Çare mi?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki narenciye, özellikle limon, kanser önleyici olduğu gibi, birçok kanser çeşitlerini de iyileştiricidir. Limon, karbonat ile birleştiriğinde vücudun pH seviyesini normal hale getirir. Bu sayede kanser hücreleri çoğalamaz, vücuda dağılamaz.

Ceviz

Araştırmacılar, özellikle taze cevizi üzerindeki zarıyla birlikte yemeyi öneriyorlar. Cevizin kanser-savar özelliğinin yüzde 90’ı taze cevizi çevreleyen acımsı zarda bulunuyor.

Hafif Makyajlı Kadınlar

Harry Styles şöyle demiş: Gerçek kadın mükemmel değildir, mükemmel kadın da gerçek değildir.

İncir Şifası

İncir Kuran’da ismi geçen meyvedir. İncirin şifası daha yeni yeni anlaşılıyor!