Sabah Enerjisi

Yataktan kalkarken günlük duanızı ederek başlayın. Duadan sonra, ‘Stres dünde kaldı, bugün yepyeni bir gün’ diyerek gülümsemeyi deneyin. Kendinize tebessüm ederek üzerinize pozitif enerji çekmiş olursunuz.

Çiçek Gibidir İnsan

Ana rahminde başlar insan hayata.. Bir çiçeğin tohumu gibidir önce..

Kısa sürede şekil değiştirir anasının merhametinde.. Tıpkı toprağa düşmüş bir tohum gibi.. Önce minicik, kendi içine katlanmış.. Sonra açılmış, büyümeye hazır..

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

İnsanlar sosyal varlıklardır. İletişim ister insan beyni. İçgüdüsel olarak bildiği bir şey olan iletişimden yoksun kalan beyin, olumsuz düşünceler üretmeye başlar. Bu duruma vücut ve organlar yanıt verir.

Kibar Ol.. Kibarlıkla Başla!

İnsanlık: İnsanlar arasında yaşıyorsak, insan gibi davranacağız. Herkesin insan olduğunu hissettireceğiz. Birisini yargılamadan önce şöyle düşüneceğiz: O da benim gibi bir insan! Unutmayalım! Bu işin içine empati de giriyor.. Öyleyse empati de yapacağız!

Seçimler.. Seçimlerimiz..

Kalp krizi geçirmiş kişilere hekimlerin verebileceği en iyi tavsiye bağışlamayı öğrenmeleridir. Bağışlayıcı olmak ve öfkeyi azaltmak sağlık için doğru seçimlerdir.

Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi

Nedenini bilmiyoruz ama sınıfta herkeste bir bitkinlik vardı. Herkes biraz sıkıntılı ve gergindi.. Stres dolu bir ortamdı.. Biri ayağa kalktı ve öğretmene, sınıfta bir bunalım dalgası dolaştığını söyledi. Öğretmen ders anlatmayı bıraktı.