Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Günlük Tutmak

Günlük tutmak yazı yazmayı sevenler için bile büyük bir iş gibi gelebilir. Adı üstünde, her gün belirli bir miktar yazmak demektir. Çok tatmin edici, mutluluk aşılayıcı bir edimdir günlük yazmak.. Fakat alışkanlık edininceye kadar angarya gibi gelebileceği için, caydırıcı bir yanı da vardır.

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Kelime Dağarcığı

Kullandığımız kelimeler özümüzü yansıtır. Ya da bunun tersi de geçerlidir. Yani kullanamadığımız kelimeler, konuları ve olayları açıklamakta zorlanışlarımız, kendimizi ifade edemeyişlerimiz bizimle ilgili olumsuz ipuçları verir.

Pembe Yalanlar

Eşiniz saçını kestirmiş ve siz laf olsun diye beğendiğinizi söylüyorsunuz. Ya da hiç içinizden gelmediği halde sabah öpüşerek ayırlıyorsunuz. Çok kızgın olduğunuz halde dişlerinizi sıkarak karınızı sevdiğinizi söylüyorsunuz. Hiç mi yapmadınız?