Cameron Diaz ve Makyajsız Selfie

Yaşlanma dediğimiz olgu fiziksel, duygusal ve manevi bir yolculuktur. Herkes yaşlılığı değişik seviyelerde kabullenir, yaşlılıkla sarmallaşır, maneviyatla tanışır, duygusal ve fiziksel boyutlarda halleşir.. Herkesin yaşlılığa yaklaşımı farklıdır..

CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Son Dakika

Son dakika yazması gerekmiyor ama eğer bir haber “son dakika” başlığıyla gelirse daha da can sıkıcı ve karamsarlık verici oluyor. Bu demek oluyor ki, yine kötü haber var.. Yine savaş canları çalıyor. Yine karanlık bir operasyon sürdürülüyor. Yine ava çıkmış kurtların yırtıcılığı sergileniyor. Ve hiç bilmiyoruz ki ‘son dakika’ yazarak nasıl bir dezenformasyon yayılıyor.

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

Periscope Uygulaması

Askeri bölgelerde, gizli devlet işlerinin yürütüldüğü yerlerde, saklı kalması kesinlike şart olan ortamlarda birilerinin Periscope çekimi yaparak naklen dağıttını da bir düşünün..

Robo-Gazetecilik

Robo-gazetecilik çok kısa sürede duyurulması gereken haberlerin ivedilikle toplanmasında ve dağıtılmasında işe yarıyor. Yani robo-gazetecilik, geleneksel gazeteciliği destekleyici bir yöntem. Şimdilik!

Sosyal Medya ve Dezenformasyon

Aynı anda binlerce insana ulaşmak iyi güzel ancak yanlış bilginin de aynı hızla binlerce insana ulaşacağı olasılığını gözden kaçırmamak gerekir. Pazar akşamı Kanada’da yaşanan bıçaklama olayında yayılan bilgi gerçeklikten uzaklaşarak yayıldıkça yayıldı, dezenformasyon oldu!

İletişim

Dil insan iletişiminin bel kemiğidir bu nedenle anadilini iyi kullanamayanlar dişsiz kaplanlara benzetiliyor.