Uyuşturucu

Aşırı dozda eroin kullanımı sonucu arabada kendelerinden geçen ana baba ve arkada oturan 4 yaşındaki çocuğun ibretlik hali!

D Vitamini

Harvard Üniversitesinin sağlıkla ilgili soru ve cevap sayfasında şu soruyu ve cevabı gördüm.. Paylaşmadan duramadım! Soru D vitamini kullanıp kullanmamak konusu ile ilgiliydi..

Diş Eti Çekilmesi ve Göğüs Kanseri

Orta yaş ve üzeri kadınlarda yapılan incelemelere göre diş çekilme hastalığı olanların meme kanserine yakalanma olasılığı diğerlerine göre yüzde 14 daha fazla. Bu çalışmanın sonuçları Kanser Epidemioloji Dergisinde yayınlandı.

Arkadaş Bulduran App, AIDS ile de Tanıştırıyor

Araştırmacılar önceki yıllarda HIV (AIDS) vakalarının 2030 itibariyle yok olacağını öngörmekteydiler. Bu varsayım arkadaş bulmak için kullanılan app’lerin yaygınlaşmasından çok önceydi!

Yapabilirsem

Bir tek kişinin bile davranışlarında iyi yönde değişiklik yapmaya yardımcı olabilirsem.. Tek bir kişi..

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Halk Sağlığı Nedir?

Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.

Ebola Bakımı Veren Sağlık Personeli

Amerika gibi gelişmiş bir ülkede ebola hastasına bakım gösteren hemşirelerin protokollere göre giyinmedikleri ve protokollere uymadıkları anlaşıldı

Baz İstasyonları

Baz istasyonlarıyla ilgili çok şey yazıldı çizildi. Şimdi en son bulgulara bakalım.

Lupus Hastalığı

Genelde lupus esrarengiz bir hastalık olarak bilinir. Selena Gomez gibi dünyaca tanınan bir sanatçının bu hastalığın irdelenmesi ve tedavi yöntemlerinin belirginleştirilmesine ışık tutacağı düşünülüyor.

Grip Salgını

Grip solunum yolları ile ilgili bir virüstür. Aniden ateş ve ağrılarla baş gösterir. Öksürük, burun tıkanıklığı ve halsizlik de belirgin semptomlardır.

Yiyecekler ve Sınavlarda Başarı

Öğrenciler sınıf geçmek için çok çalışmak zorunda, dolayısıyla stres yükleniyorlar. Aşağıdaki birkaç noktaya dikkat ederlerse okulda ve sınavlarda daha başarılı olabilirler.