Venezuela’da Halk

Eğer Venezuela’da 10 dolar paran varsa multimilyonersin! Cok ama çok zenginsin! Hiç kimsenin parası yok. Çarşıya çantalar dolusu kağıt parayla çıkıyoruz, bir ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyoruz, bazen onu bile alamıyoruz. İlaç yok, hastane yok, doktor yok, yemek yok, gıda yok, insanca yaşamak yok!

Grip ve Hastane

Grip vakalarına hangi semptomlar görüldüğünde hastaneye gitmek zamanı gelmiştir?

Baş Dönmesi

Normalde başdönmesi hissedildiğinde su içmek ya da şekerli bir içecek içmek önerilir. Ve hatta biraz uzanmak da iyi gelebilir. Fakat.. Eğer başdönmesi 15 dakikadan uzun sürmüşse bir doktora görünmek gerekir.

Göz Sağlığını Korumak

Antioksidan vitaminlerin sarı nokta hastalığına iyi geldiği söylenmekteydi. Tavsiye edilen vitaminler A, C ve E olarak biliniyordu. Oysa artık araştırmacılar sarı nokta sorunu olanların vitamin kokteyllerinden fayda sağlamayacaklarını savunuyor.

Müzik ile Tedavi

Müzik dinlerken daha kolay odaklanabiliriz, dolayısıyla müzikle birlikte yeni şeyler öğrenmek kolaylaşır.

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Doktorunuz Soruyor: Semptomlar Nelerdir?

Hastalık semptomlarını hastalar daha iyi bilirler ama doktora anlatamadıklarında çözüme yaklaşmaktan çok uzaklaşılır. Doktorlar iyi soru sormalıdır ki hastalar tam manasıyla sorunu anlatabilsin!

17 Yıl Bebek Bekledi

Doktorlar bana “Senin bebeğin olmaz.. Vazgeç bu sevdadan..” demişlerdi.. Ama yıllardan sonra bir mucize oldu!! Benim durumumda olanlara sesleniyorum! Ümidiniz kırılmasın.. Yaradana dua edin bekleyin. Her anınıza şükredin.

Halk Sağlığı Nedir?

Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.

Atlanta’da Bir Avuç Kar

İki santimlik kar ve buz karışımı ile gelen Allah’ın rahmeti, Atlanta’da yaşamı felç etti.

Sevgililer Günü Çikolata Demek Değildir

Çikolata mutluluk verebilir ama fazlası vücuda yüklenen kaloriler demektir.
 Sevgili kelimesinin içinde gizli kalp varsa, neden kalp için faydalı armağanlar
 seçmeyesiniz?

Doktorlar Ne İster?

En yeni anketlerden birinin sonucuna göre Türk doktorlarının yüzde 43.4’ü mutsuz olduğunu belirtmiş. Türk doktorları mesleki bağımsızlıklarının olmayışından, hor görülmekten, güvencesiz iş ve gelirden şikayetçi.