Bedensel Ritm

Güneş ışığının niteliğine bağlı olarak, hava sıcaklıklarının artışına ya da azalışına ayak uydurmak üzere içsel ritm de değişir. Uykularımızda, yiyeceklerimizde, bedensel aktivitelerimizde farklılıklar olur. Bunu görebilmek için biraz yavaşlamak gerekir.

Aradaki Bağlar

Her şey birbirine bağlı, bağımlı. Her nesne yaşam döngüsünün içinde bir yerlerde duruyor, zamanı gelince nesneler arasında yeniden bağlar kuruluyor.

Online, İnternet, Web, Sanal, Virtüel.. Sen, Ben, O

Herşeye anında cevap bekliyoruz. Google buna “Mikro dakikalar” diyor. Google’a sorduğumuz sorulara anında cevap almaya alıştık. Herşey hızlı. Herşey daha fazla rekabet gerektiriyor. Herkesin aklında “nasıl farklılık yaratabilirim” düşüncesi var.

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Süratle Şarj Edilen Pil

1 dakika gibi kısa bir sürede şarj edebilen bu pil rüya gibi.. Bir pilde aranan herşey var.. Bir defa oldukça ucuz! Diğer pillere göre daha güvenli ve çevre dostu çünkü alkali ve lityum pilleri gibi çevreyi kirletmiyor. Ve yanıcı değil; dolayısıyla tutuşma tehlikesi yok.

Fast Food: Erken Ölüme Davetiye

Batının doğuya ihracı olan fast food alışkanlığıyla birlikte kronik hastalıkların artışını, dolayısıyla halk sağlığına oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha kanıtladı.