Anneler ve hobiler

Anneler, özellikle yeni bebek doğurmuş anneler, kimi zaman izole hissedebilirler. Bunun nedeni hayatın bebek etrafında dönmesidir.

Yalnızlık

En yeni bilimsel çalışmalardan birinin sonucuna göre yalnızlık sadece psikolojik bunalıma neden olmuyor aynı zamanda bedensel sağlığa da zarar veriyor. Yalnızlık, erken ölüme neden olabiliyor.

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

İnsanlar sosyal varlıklardır. İletişim ister insan beyni. İçgüdüsel olarak bildiği bir şey olan iletişimden yoksun kalan beyin, olumsuz düşünceler üretmeye başlar. Bu duruma vücut ve organlar yanıt verir.

Kediler

Kediler işkoliklere ne der? Der ki: “Çalış ama sonunda relaks olmayı öğren! Gevşe! Rahatla! Rahatladın mı? İşe yeniden başla!”

Sosyal Medya Yalnızları

Herkes kendi köşesinde.. Camdan bir dünyada.. Herkes yeni hevesler peşinde..Sosyal medya yalnızları mı oluyoruz?

Sözler İlaçtır

En çok korktuğumuz şey yetersizlik hissidir. Kendimizi güçsüz, beceriksiz, yetersiz düşünürüz. Oysa içimizde aydınlıklar var. Yeterki dışarı çıkarmasını bilelim.

Yalnız Olmak ve Yalnız Hissetmek

Yalnız olmak ve yalnızlık hissetmek iki ayrı şeydir. Arasındaki fark ise epey büyüktür. Yalnızlık kendi başına olma eylemidir. Birçok durumda yalnız olmak kişinin isteğiyle gerçekleşir. Yalnız hissetmek ise istemsizce olur.