CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Bir Kanser-Savar Daha: Pelin Otu

Bilimciler pelin otunun demir bileşikleriyle kullanıldığında en kesin sonuçların alınacağını bulguladı. Tümörlere özel bir reseptör gönderen demir bileşikleri, kanserli hücrelerin bölünmesini ve dağılmasını sağlıyor.

Apple ve Google Su Peşinde!

Hep birlikte suyu koruyalım! Suyu israf etmeyen, tutumlu kullanan, üstelik de bol su ile duş yapıyormuş hissi veren bu icat düş gibi! Dünyanın geri kalan kısmı da “hoşgeldin” demeli ve düşmeli peşine bu icadın!

Kedili Kafe

Lizz kedili kafeyi açmadan önce toplam $140 bin dolar civarında para bağışı toplamayı planlıyor. Bu para ile hem kafeyi açacak, hem de sahipsiz kedilere ev sahipliğinde bulunurken oluşacak harcamaları karşılayacak.

Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş..

Kaliforniya’da yaşayan Ani Hanım, Antep Maraş karışımı marifetli bir aşçı! Eli hangi yemeğe, kebaba, böreğe, çöreğe ya da baklavaya değse, lezzet aşılıyor. Bir ara hangi yemeklerin kendisinin spesialitesi olduğunu sordum.. Başladı saymaya.. Cevizli kurabiye, baklava, börek, çörek, lahmacun, tabuli, humus, etli bulgurlu balcan dolması (patlıcan dolması), köfte çeşitleri, içli, acılı, Adana, beyti.. Siz koyun köftenin adını, Ani doldursun içine tadını..

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.

Camfecting

Eğer webcam kullanıyoranız ve Web bağlantısı yapıyorsanız hiç tanımadığınız birisi ya da birileri sizi seyrediyor olabilir ve buna camfecting denir.

Doğal Afet Sonrası

Dileğimiz doğal afetlerin insanlardan uzak durması! Ama yine de hazırlıklı bulunmaktan zarar gelmez!

Robo-Gazetecilik

Robo-gazetecilik çok kısa sürede duyurulması gereken haberlerin ivedilikle toplanmasında ve dağıtılmasında işe yarıyor. Yani robo-gazetecilik, geleneksel gazeteciliği destekleyici bir yöntem. Şimdilik!

Amerika’nın İlk Müslüman Üniversitesi

Terörün “zavallının silahı” olduğunu ve “ahlaken iflasa ugrayanların” başvurduğu bir yöntem olduğunu, ancak İslamda masum öldürmenin yeri olmadığını dünyaya duyuracak Amerikalı gençliğin yetiştirilmesi adına oldukça parlak bir gelecek vaat ediyor.