Değişik Ülkelerde Neler Öğrendim?

Değişik ülkelerde zaman geçirmiş insanda daha çok empati duygusu gelişir. İnsanlık adına daha çok şey yapmak isteği duyar. Çünkü ya yaşadığı yerden daha iyi yerler görür ve özenerek kendi ortamına taşımak ister, ya da yaşadığı yerden daha kötü yerlerin ezikliğiyle insanlık için birşeyler yapılmasına dair fikirler geliştirir.

CIA Direktörü John Brennan Radyodaydı

Ben radyoda CIA direktörünü dinlemekten çok keyif aldım. Sonuçta hergün gördüğümüz, duyduğumuz bir kişilik değil kendisi.. Sizinle de paylaştım..

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Siberuzay Güvenliği

Hiç beklenmedik telefonlara cevap verirken dikkatli olun. Firmanızda çalıştırdığınız kişiler, firmada çalışan yüksek rütbeli çalışanlar, network elemanları hakkında ve buna benzer konularda sorulan şahsi ve diğer bilgilere cevap vermeyin. Gelen emaillere dikkat edin. Gönderilen linkler, emin bir yerden gelmiyorsa açmayın. Hiç bilmediğiniz birinden geliyorsa kesinlikle açmayın. Şüpheli görünüyorsa açmayın. Bu emaillerin hepsini silerek temizleyin.

Facebook Protestosu

Yanlış kişilerin eline geçen İnternet’in ne denli güçlü bir silaha dönüşebileceğini düşünmenizi isteriz!

Atlanta’da Bir Avuç Kar

İki santimlik kar ve buz karışımı ile gelen Allah’ın rahmeti, Atlanta’da yaşamı felç etti.

Sosyal Medyada Mahremiyet

Sanal bekçi diye bir terim varsa, yani sanal aktiviteleri gözetleyen, giriş ve çıkışları kontrol eden bir uygulama varsa, bu uygulamanın adı hükümetler midir? Bu soruya kim cevap verir? Google olabilir mi?

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.