Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Keşkeler

İnsanların iyi yönünü, dünyanın güzel halini, deneyimlerin doyuruculuğunu, hayat derslerinin yüceliğini, sahip olduklarının mükemmeliğini düşün. Sahip olduklarını çok sev. Sahip olmadıklarını unut. Zamanını güzelliklerin tadını çıkararak geçir, sana ait olmayanları bekleyerek değil! Ve evet yine bir klişe! Küçük şeylerden haz al, mutlu ol.

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Uyku ile ilgili 5 mit (yanlış inanış)

Uykuda vücut ve beyin faaliyetleri tamamen durur ve dinlenme başlar. Doğru mu? Yanlış mı?

Yanlış. Hem bedenimiz hem de beynimiz uyku sırasında çalışır. Bu çalışmayla şarj oluruz ve dolayısıyla sağlık ve mutluluk yükleniriz. Uyku aynı zamanda hafıza ve öğrenme fonksiyonlarına da yardımcı olur ve gün boyunca öğrenme kolaylaşır.

Grip Salgını

Grip solunum yolları ile ilgili bir virüstür. Aniden ateş ve ağrılarla baş gösterir. Öksürük, burun tıkanıklığı ve halsizlik de belirgin semptomlardır.