Venezuela’da Halk

Eğer Venezuela’da 10 dolar paran varsa multimilyonersin! Cok ama çok zenginsin! Hiç kimsenin parası yok. Çarşıya çantalar dolusu kağıt parayla çıkıyoruz, bir ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyoruz, bazen onu bile alamıyoruz. İlaç yok, hastane yok, doktor yok, yemek yok, gıda yok, insanca yaşamak yok!

Sessiz bir yer ve ruha dinginlik

Aşırı hızlı bir yaşantı, günlük koşuşturmalar, duyulara ve ruha zul ses kirliliği, görüntü kirliliği ve daha birçok rahatsız edici unsurlara panzehir nedir? Sessizlik!…

Akıllı İlaç

Dijital ilaç Japon-Amerikan ortaklığı ile oluşturuldu. Uzmanlara göre bu ilaç sayesinde kişiler gün boyunca ilaçlarını almayı unutmayacak. Ayrıca belirlenen dozun altında ya da üstünde ilaç almayı da önleyecek. Akıl sağlığı ile ilgili durumlarda alınması öngörülen bu ilaç daha sonra diğer hastalıklar için de geliştirilecek.

Orman Banyosu

“Orman banyosu” terimi Japonlara aittir. Tam manasıyla şu anlama gelir: Kendini ormandaki ağaçların içine bırak, o atmosferde zaman geçir, yenilen!

Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler tavsiyelerimiz uzar gider. Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Tarihe Not Düşelim

Tarih biziz! Tarihi bizler yazıyoruz ve yaşıyoruz.. Tarihe not düşelim.. Suçluyuz! İnsanlık olarak hepimiz olanları seyre daldık..

Kaos

Neler olup bittiğini bilmiyoruz, anlayamıyoruz. Olanları tam olarak kavramamız için belki de henüz çok erken.

Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları