Çekicilik Analizi

Erkekler kadının yüzünde çekicilik beklerken sade makyaj arıyorlar.. Yani hafif makyaj, öyle “sürata sıvanmış gibi” makyaj değil.. Çünkü düz ve sade olan şey daha anlaşılır ve cazip geliyor insan beynine..

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Karga Zekidir

Kargalar zeki kuşlardır ve sofistike aktiviteler yapabilirler. Örneğin yolda leş yemekte olan bir karga sürüsü arabanın hangi hızla ve hangi sürede oraya gelebileceğini ölçebilirler. Araba yaklaştığı halde leşi parçalamaya devam ederler, araba kendilerine tam toslayacakken yoldan çekilirler. Kargalar cidden ilginç yaratıklar.

Ne Çok Kitap Var, Ne Yetersiz Zaman

Katmanlı okuma yöntemini kullananların yapacağı şey ilk başta “içindekiler” kısmını okumak. Her bir bölüm başlığı için kafanızda sorular oluşturmak ve tartışma konuları düşünmek. Ve en çok ilginizi çeken bölümden başlayarak okumak ve merakınızı gidermek öneriliyor. Yazarın ortaya koyduğu konular, oluşturduğu argümanlar, sizin fikirleriniz ve sorularınız ne kadar örtüşüyor algılamak tavsiye ediliyor.

Halk Sağlığı Nedir?

Sağlık sorunlarını en baştan engellemek, tedavi etmekten daha az zahmetlidir ve daha az masraflıdır.

Neden Kitap Okursun?

Ne çok kitap var.. Ne yetersiz zaman! Çoğumuz bu zaman darlığında seçerek okuruz.. Peki ya neden kitap okuruz?