Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Arılar ve Karıncalar

Arılar ve karıncalar bencillikten uzak, “bensiz” bir tavır içinde kolonileri için çalışırlar. Amaçları tüm toplumu korumaktır, salt kendilerini değil. Böyle olunca topyekün mukavemet ederek dışardan gelebilecek şiddet ve tazyiklere karşı koyabilirler.

Dünya Tükendi, Mars Hazır mı?

Mars insan kullanımına hazır mı? Orada hava var mı, su var mı, yiyecek var mı? En kısa zamanda gidebilr miyiz, mümkünse?

Yaşlanmayı Durdurmak

Göz etrafında oluşan kazayağı ya da ağız etrafındaki parantez, kadınların yaşlanmaya başladığını gösteren en belirgin göstergelerdendir. İleri yaşla gelen cilt deformasyonlarını geciktiren, hatta belki silebilen bir teknolojinin peşinde olduğunu söyleyen bir çalışma grubu, yaşlanmaya karşı bileşim hazırlamakta olduklarını bildirdi. Bu demektir ki; gençlik iksiri geldi gelecek! Sabredelim!

Yitik Duygular

İnsan duygu yumağıdır. İnsanın hayatına can veren duygulardır. Duygusuz bir canlı insan değildir.

Terminator Robotlar Kime Karşı?

Kendi kendine karar veren robotların savaş silahları olarak kullanılmalarından önce düşünülmesi gereken politik, legal, ahlaki ve etik yanları da var.

Yapay Zekalı Robotlar Aşırı Zeki!

Askeri ve ekonomik amaçlarla dizayn edilen bu tür sistemlerin büyük titizlikle inşa edilmeleri gerekir ki insanlığı zarar vermesinler. Amaç insanlığı ortadan kaldırmak değilse tabi..