Beyindeki Depo, Deneyim ve Çözümler

Beyin deposunda çözümler vardır. Yani tecrübeli beyin daha beceriklidir. İşte bu nedenle “Akıl yaşta değil baştadır” sözü benim hoşuma gitmez. Akıl, bilgelik, hikmet ve dirayet yaşla birlikte olgunlaşır. Bilgeliğin yaşla ve yaşlanmayla kesin bir ilgisi vardır.

Organize Beyinler

Günümüzde terapistler kişilerin darmadağın, karmakarışık ve düzensiz beyinlerini organize beyinler haline getirmeye yardımcı oluyor. Böylece şahıslar anlık kararlar almaktan, öfkeli ve saldırgan davranışlardan kurtuluyor. Daha esnek, nükteli insanlara dönüşürken belirsizliklere daha mantıklı yaklaşıyorlar. Resmin tamamına bakarak ehemmiyetsiz teferruatla vakit kaybetmiyorlar. Daha yaratıcı ve üretken hale geliyorlar.

Beyin Gıdaları

Sağlıklı beyin için sağlıklı gıdalar tüketmek şarttır. İyi beslenmenin beyin için gerekli olduğu birçok araştırma sonuçlarıyla belgelenmiştir. Sayfadaki listede beyin gıdası olarak bilinen en önemli birkaç yiyeceği bulabilirsiniz.

Terminator Robotlar Kime Karşı?

Kendi kendine karar veren robotların savaş silahları olarak kullanılmalarından önce düşünülmesi gereken politik, legal, ahlaki ve etik yanları da var.

Gazzeli Doktor “Nefret Etmeyeceğim” diyor

Gazze’ye şu sıralar özel izne tabi gazeteciler, siyasetçiler ve Birleşmiş Milletler görevlilerinin dışında hiç kimse alınmıyor – belki onlar da zaman zaman giremiyorlardır.

Dünyada Occupy Hareketi Başarılı mı?

Internet ve teknoloji sayesinde kısa sürede hızlı bağlantılar kurarak haberleşen genç direnişçler sosyal medya aracılığıyla anlaşıp harekete geçebildikleri halde sonucun başarısız olmasının en belirgin nedeni sadece gençleri içermesiydi.

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.

Kudüs’te Müstesna Mekanlar

Savasçıların, fatihlerin, dilencilerin, değişik din ve kültüre mensup hacı adaylarının, tüccarların, kölelerin, allamelerin, mekteplilerin ve diğerlerinin yüzyıllar boyunca yürüdüğü bu kutsal topraklarda hava esrik ve fazlasıyla etkileyiciydi. Kudüs atmosferi farklıydı, daha önce gördüğüm eski şehirlere benzemiyordu.

İsrail Askeriyle Soru Cevap

Batı Şeria’nın terkedilmiş ve sessiz sokaklarını gezerken bir başka şey dikkatimi çekti. Yayaların yürüdüğü kaldırımın tam orta yerinde kaldırım boyunca giden bir bariyer vardı. Bu bariyerin iç kısmından yürüyenler Filistinlilerdi. İsrailli yerleşimciler bariyerin dışından istedikleri yerden yürüyebiliyordu.