İçi Büyük Abdest Dolu Haplar

Araştırmacılar bildiğimiz büyük abdesti kapsüllere doldurup buzlukta dondurduktan sonra zayıflamak isteyenlere verecekler. Kimsenin anlamayacağı bir de isim vermişler: ‘Pisliğin içinde mikrobiyomlar var’ diyorlar. ‘Mikrobiyomlar obezleri zayıflatacak..’ Ben bu masala inanmadım.

Zerdeçal ve Alzheimer Bağlantısı

Uzmanlar zerdeçalın ilaç takviyesi (süpleman) olarak alınmasının yararlı olmadığını dile getiriyorlar. Bunun bir nedeni; ilaç formundaki kürküminoidlerin kan tarafından etkin bir şekilde emilememesi.

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Kirli Para

Zaten bildiğimiz bir gerçek yeniden sahneleniyor: Parada pislik büyüyor.

Yoğurt Mutluluğu

En son yapılan çalışmalar göstermiştir ki mayalı yiyeceklerden Lactobacillus ve Bifidobacterium içerenler yendiğinde, beynimize mutluluk pompalanmaktadır. Bu iki yararlı mikrop (bakteri) yoğurtta bulunmaktadır ve sinir sistemi kimyasallarına mutluluk hissi aşılamaktadırlar.