Kuantum Mekaniği ile Işınlama

Modern dünya yakın bir gelecekte sadece protonların veya cisimlerin değil, insanların da ışınlanabileceğine şahit olacak..

Kırık Kalbi Tamir Etmek

Kırık bir kalpte ne vardır? Bir çatlak, bir kırık, bir çizgi, bir bozukluk, bir yara..
Ne olmuştur kırık kalbe? Ağrı, sızı, sancı.

İnsan duyuları

İnsanların 5 duyusu olduğunu söyleyen yüzyıllar önce Aristo idi. Ve birçoğumuz bunu hala böyle bilmektedir. Beş algının ötesinde birçok algı ortaklaşa çalışmaktadır.

Aynam Olur musun?

Birisini yakından tanıdığımızda, onun sahip olduğu özellikleri anladığımızda aslında kendimizde ne olduğunun da ayırdına varırız. Bir bakıma olgunlaşırız. Bir insanda iyi yüreklilik, güzellik, anlayış, hakkaniyet, efendilik, empati ve ışık görüyorsak; aslında kendimizde de olanları görüyoruzdur. Hani bazen bir kompliman alırız da karşılık olarak “O senin iç güzelliğin..” deriz ya.. Kendimizdeki güzelliğin, karşıda olduğunu düşünmekteyizdir aslında!

Mahsul Yetiştirmek

Toprakla oynamak çok güzeldir. Toprağa yakın olmak terapi gibidir. Toprakta yetişen mahsulü hissetmek olağanüstüdür. Toprakla haşır neşir olurken doğanın döngüsünden daha fazla haberdar oluruz. Doğadaki dengenin daha fazla farkına varırız.

Işık ve Karanlık

Nasıl tanımlandığına bağlı olarak, başarının iki yöntemi vardır. Başarı için ya ışığa yükselmeye uğraşırsın, ya da karanlığa gömülmeye!

Dövmeli Bilekte Apple Watch Çalışmıyor

İlk duyduğumda çok şaşırdığım ‘iPhone olmadan çalışmayan saat’ beni yine şaşırttı! Şimdi de bileğinizde, saatin geleceği kısımda, renkli bir dövme var diyelim. Bu durumda saat çalışmıyor.

Bilimkurgu Gerçek Oldu

Bilimcilerin bulduğu şey, ışığın yayma gücünü geri çevirmek ve çekici bir güç haline getirmek.