Eylül – Mehmet Rauf

Romanın özeti:
Ateşte yanmak, çaresizlik, pişmanlık, vicdan azabı, ayrılık, kıskançlık, hakaret, ihanet, güvensizlik, hüzün, hasret, ateşte yanmak.

Dünyada Terör

Canlı bombaların her an her yerde bulunma ihtimalinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada yaşanan aktif terörizm tırmandıkça tırmanıyor ve saldırılar tek bir bölgeye değil aslında, tüm insanlığa yapılıyor.

Serra Yılmaz Ne Demiş?

Bourdain kimlerle konuşacağını, seçimini nasıl yapacağını iyi bilen bir program yapımcısıdır. Ne soru sorarsa nasıl cevap alacağını bilen, gereksiz konuşmalara girmeyen, usta ve kurnaz bir yapımcıdır. İstanbul’da da kimlerle sohbet edeceğini ona göre seçmiş.

Lut Gölü

Tuz oranı itibarıyla dünyanın en tuzlu gölü olan Lut Gölüne girecek olursanız gözlerinizi sakının. Çünkü bir damlacık tuzlu su bile gözleri kör etmeye yeter.

Sosyal Medya ile Tarih Yazmak

Kissinger şöyle diyor: Halk kolayca sokağa dökülebilir ama orada ne yapacağını bilemez. Birşeyler elde etse bile o kazançla ne yapacağından da emin olamaz. Sonuçta marjinal kişilere dönüşürler çünkü stratejileri kısa sürede etkisiz hale gelir. Halk yılda 20 kere sokağa dökülmez, bunun da bir sınırı vardır ve bir sonraki süreçte ne yapman gerektiğini bilmesi gerekir. Bir sonraki adımı bilmeden sokaklara dökülen insanların hareketi sonuçsuz kalır.

Dirhem Dirhem Marakeş

Fas çok alımlı bir ülke. Marakeş peri masallarındaki şehirleri andırıyor. Eğer oralara yolunuz düşerse bol bol portakal suyu içmeyi unutmayın çünkü tazelik ve sağlığın ötesinde enerji dağıtan bu güzelim meyve suyu oldukça ucuz.

Gazzeli Doktor “Nefret Etmeyeceğim” diyor

Gazze’ye şu sıralar özel izne tabi gazeteciler, siyasetçiler ve Birleşmiş Milletler görevlilerinin dışında hiç kimse alınmıyor – belki onlar da zaman zaman giremiyorlardır.

Ayasofya’da Kaligrafi Sergisi

Bu yıl kutlu doğum günü kutlamaları “Peygamberimiz ve İnsanlığın Onuru” başlığı altında sunuluyor. Kaligrafi sergisi de bu kutlamaların bir parçası . Sergide hem tarihi hem de yakından görmenin her zaman mümkün olmadığı değerli parçalar gösterimde.

Filistin ve İsrail Ders Kitapları

Amerikan okullarında okutulan sosyal bilgiler kitaplarındaki Türk-Ermeni konularına tarafsız bir bakış getirilmesini talep ediyorum.