Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Panzanella

Panzanella bir İtalyan salatasıdır..

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Ortadoğu Solunum Bozukluğu Sendromu (MERS)

• 38 Derece ateşliyseniz, nefes almakta zorlanıyor, öksürüyorsanız hekime başvurun. Eğer son zamanlarda yolculuk yaptıysanız ya da seyahatten gelen birisiyle aynı ortamı paylaştıysanız sağlık personeline bu durumu anlatın.
• Eğer belirtilen hastalık semptomları hissediyorsanız, etraftakilerle yakın kontakta bulunmayın yani; sarılmayın, öpüşmeyin, tokalaşmayın, kalabalık ortamlara girmeyin.
• Ellerinizi her fırsatta sabunlu su ile yıkayın. Kişisel hijyene dikkat edin.
• Öksürürken, aksırırken, tıksırırken veya hapşururken kolunuzla ağzınızı kapatın.

Ramazan Orucunu Nerede Tutacaksınız?

Eğer 2015 Ramazan orucunu Danimarka’da tutacaksanız 21 saat süresince oruç tutmuş olacaksınız. Buna karşın Avustralya’da iseniz sadece 10 saat!

En Uzun ve Çok Sıcak Günlerde Ramazan

2014 yılının Ramazanı, Haziran ayının sonu itibariyle başlıyor. Çeşitli dünya ülkelerinin halkları en az 14 saat, en fazla 20 saat olmak üzere oruç tutacaklar.

Patlıcan Marinara

Marinara sos patlıcanla karıştırıldığında “domates soslu patlıcan” olur ama bu yazımızda “patlıcan marinara” görüntüsüne bürünüyor!

Daha Az Yemek Yemenin Yolları

Normalde yemek yemeye başladığımızdan tam 20 dakika sonra doymuşluk hissi hissediyoruz. Bu durumda ilk 20 dakika oldukça önemlidir. Hızlı yersek çok yemiş oluruz, oysa yavaş yersek 20 dakikanın sonunda ister istemez doymuşluk hissi hasıl olacaktır.

Dünyada Barış Giderek Azalıyor

En barışçıl bölge Avrupa ve 20 huzurlu dünya ülkesinden 13 tanesi Avrupa’da bulunuyor.

Bütün Avrupa ülkeleri barış ve huzur konusunda averajın üzerinde, Türkiye hariç. Bunun tek nedeni..

Kozmetikler Yaşam Kalitesini Arttırıyor mu?

Dış görünüşün öz güveni arttırdığı ve ruhsal durumu iyileştirdiği antik çağlardan beri bilinir ancak bunun doğruluğu bilimsel bir çalışmayla ilk kez kanıtlandı.

Rahatlatan Yiyecekler

Değişik kültürlerin rahatlatan yiyeceklerini bilmek iyi olur.. Kim bilir belki birgün işimize yarar!