Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Panzanella

Panzanella bir İtalyan salatasıdır..

3D Printer ile Spor Ayakkabısı Basmak

3D printer’lar plastik ötesinde titanyum, seramik, ağaç (tahta), çikolata, gümüş, altın ve daha birçok maddeyi eritip basabilmektedir. Üç boyutlu basılan evler, insansız uçan araçlar, kıyafetler, mücevherler, sofra takımları, yiyecekler, sağlık gereçleri, biyomedical cihazlar, protez uzuvlar ve son günlerde spor ayakkabısı üretilmiştir.

Patlıcan Marinara

Marinara sos patlıcanla karıştırıldığında “domates soslu patlıcan” olur ama bu yazımızda “patlıcan marinara” görüntüsüne bürünüyor!

Daha Az Yemek Yemenin Yolları

Normalde yemek yemeye başladığımızdan tam 20 dakika sonra doymuşluk hissi hissediyoruz. Bu durumda ilk 20 dakika oldukça önemlidir. Hızlı yersek çok yemiş oluruz, oysa yavaş yersek 20 dakikanın sonunda ister istemez doymuşluk hissi hasıl olacaktır.

Müslümanlar Geliyor!

Amerikan medyası, Müslüman figürünü zedelemeye devam ediyor. 9/11 faciasının üzerinden geçen onca yıla rağmen hala “Müslüman eşittir Terörist” olgusu değişmedi. Yıkılan kulelerin yerine yapılması teklif edilen cami olayı tam bir öcü muhabbetine dönüştü. Amerika’ya şeriat yasası geleceğine dair anlamsız korkular hızla yayılıyor. New York Polis Teşkilatı, rastgele Müslüman avına devam ediyor. İslamofobi eskisinden daha hızlı büyüyor.

Dirhem Dirhem Marakeş

Fas çok alımlı bir ülke. Marakeş peri masallarındaki şehirleri andırıyor. Eğer oralara yolunuz düşerse bol bol portakal suyu içmeyi unutmayın çünkü tazelik ve sağlığın ötesinde enerji dağıtan bu güzelim meyve suyu oldukça ucuz.

Rahatlatan Yiyecekler

Değişik kültürlerin rahatlatan yiyeceklerini bilmek iyi olur.. Kim bilir belki birgün işimize yarar!

Fransız Rivyerası Rüyası

2010 yılının Mayıs ayında Fransız Rivyerasına gitmemin nedeni Monaco Prensi Albert’in Yaz Balosuna katılmaktı.